backgr

Събота, 17 Април, 2021
МУУКАИТ (МУКАИТ) - ВИЗИТКА

Муукаит, наричан понякога и мукит, е вид яспис от Западна Австралия. Наречен е на името на местността, където е открит за първи път - Муука стейшън, ферма за отглеждане на овце, през територията на която преминава поток със същото име.

Както някои други ясписи, например яспис Камбаба, муукаитът има биогенен характер и всъщност е утаечна скала, получена при силикатизация и опализация на отложенията от измрели морски микроорганизми

 

320_03_3329_mookaite_beads

320_03_33252_mookaite

320_03_3332_mookaite

 

Характерни за муукаита са комбинациите на жълто, виолетово, розово, червено-кафяво и понякога сиво. Понякога на фона на ярките цветови комбинации се забелязват и дендритни образувания в черно.

Подобно на останалите представители на групата на ясписите, за целите на бижутерията муукаитът се обработва основно под формата на мъниста и кабошоно, а също така от него се изработват фигурки или се използва за направата на различни мозайки и каменни интарзии.

Повече любопитна информация можете да откриете на страничката ЯСПИС-ВИЗИТКА.

  • МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

350_05_5478_mookaite_pendant

Към всички бижута с муукаит от онлайн магазина на Ивенчев & Рая - Уникатна бижутерия

Знак oт зодиака:

Дева

също така Водолей, Овен и Близнаци

Месец от годината

Планета:

Земя

Годишнина:

 

Основно се смята, че муукаитът предпазва здравето и подобрява имунната система.

Според други вярвания, муукаитът подпомага вземането на решения.

Наблюденията на Ивенчев от Китай сочат, че там муукаит носят основно мъже, под формата на гривни, каквото и да означава това.