backgr

 Уважаеми клиенти! Информираме Ви, че временно преустановяваме приемането на поръчки за изработване на НОВИ бижута. През електронния магазин ще изпълняваме поръчки единствено за НАЛИЧНИ бижута, БЕЗ КОРЕКЦИИ по тях. Благодарим за разбирането!               

Рая и Ивенчев

Сряда, 08 Февруари, 2023
НАШЕТО АТЕЛИЕ

В началото беше желанието, но също така и незнанието...

После дойдоха познанието и уменията...

005 atelier

Така можем да обобщим онова, което се случи от 2008 година досега.

004 atelier

Първоначално започнахме работа с едно бижутерско ателие, а по-късно към него се присъедини и второ. Съвместно с тях през годините извървяхме дълъг път, предлагайки Ви бижутата от нашия каталог.

006 atelier

От края на 2017 година в „Ивенчев & Рая – Уникатна бижутерия“ имаме правоспособност (Удостоверение № 03365 на Министерство на финансите), съгласно българското законодателство (Валутен закон и нормативните актове към него), да изработваме бижута от благородни метали и скъпоценни камъни, а не само да търгуваме с тях, както беше през далечната вече 2008 г.

002 atelier

От средата на 2019 година проектираме и изработваме съвсем самостоятелно, без чужда помощ, нашите бижута в ателието ни в гр. Шумен.

007 atelier

Ателието разполага с всички необходими инструменти, машини, оборудване и консумативи за работа както по класическия способ, така и с използване на най-съвременни технологии за компютърно моделиране и триизмерен печат, за изработване на бижута от благородни метали с инкрустирани скъпоценни камъни. Това ни дава възможност да използваме целия „арсенал“ от изразни средства на металопластиката – механично формоване и оформяне, художествено коване, щамповане и текстуриране, класическо леене в пясък и прецизно леене с вакуум, високотемпературно запояване с пропанови и окси-пропанови горелки, импулсно електро-дъгово микро заваряване в среда с инертен газ.

001 atelier

Ателието разполага и с гемоложко оборудване, с което при необходимост проверяваме скъпоценните камъни, които вграждаме в бижутата.

003 atelier

Също така, през годините успяхме да съберем нелоша библиотека със специализирани книги по гемология, история и технология на обработка на скъпоценните камъни, бижутата през вековете и тяхната символика, принципи на проектирането и основи на дизайна на бижутата, както и методи, способи и технология на тяхната изработка. По този начин, учейки се от опита на най-добрите в тези сфери и прилагайки новите знания, постепенно нявлязохме в този необятен свят и започнахме да осъществяваме нашите идеи.

008 atelier

Всичко това ни дава увереност и възможност да посрещнем изискванията на нашите клиенти по отношение на дизайна и изработката на бижутата.

009 atelier

В заключение е редно да споменем, че НЕ предлагаме на клиенти следните услуги: изкупуване на камъни и благородни метали, рафиниране на благородни метали, обработка и шлифоване на камъни, продажба само на камъни, експертиза за идентичност и/или оценка на скъпоценни камъни, изработка на бижута с камъни и/или метал на клиента, корекции и ремонт на бижута, които не са закупени от нас.

010 atelier

По всички останали въпроси сме на Ваше разположение!

19 октомври 2021 г.