backgr

Сряда, 24 Април, 2024
НАШЕТО АТЕЛИЕ

В началото беше желанието, но също така и незнанието...

После дойдоха познанието и уменията...

005 atelier

Така можем да обобщим онова, което се случи от 2008 година досега.

004 atelier

Първоначално започнахме работа с едно бижутерско ателие, а по-късно към него се присъедини и второ. Съвместно с тях през годините извървяхме дълъг път, предлагайки Ви бижутата от нашия каталог.

006 atelier

От края на 2017 година в „Ивенчев & Рая – Уникатна бижутерия“ имаме правоспособност (Удостоверение № 03365 на Министерство на финансите), съгласно българското законодателство (Валутен закон и нормативните актове към него), да изработваме бижута от благородни метали и скъпоценни камъни, а не само да търгуваме с тях, както беше през далечната вече 2008 г.

002 atelier

От средата на 2019 година проектираме и изработваме съвсем самостоятелно, без чужда помощ, нашите бижута в ателието ни в гр. Шумен.

007 atelier

Ателието разполага с всички необходими инструменти, машини, оборудване и консумативи за работа както по класическия способ, така и с използване на най-съвременни технологии за компютърно моделиране и триизмерен печат, за изработване на бижута от благородни метали с инкрустирани скъпоценни камъни. Това ни дава възможност да използваме целия „арсенал“ от изразни средства на металопластиката – механично формоване и оформяне, художествено коване, щамповане и текстуриране, класическо леене в пясък и прецизно леене с вакуум, високотемпературно запояване с пропанови и окси-пропанови горелки, импулсно електро-дъгово микро заваряване в среда с инертен газ и др.

001 atelier

Ателието разполага и с гемоложко оборудване, с което при необходимост проверяваме скъпоценните камъни, които вграждаме в бижутата.

003 atelier

Също така, през годините успяхме да съберем нелоша библиотека със специализирани книги по гемология, история и технология на обработка на скъпоценните камъни, бижутата през вековете и тяхната символика, принципи на проектирането и основи на дизайна на бижутата, както и методи, способи и технология на тяхната изработка. По този начин, учейки се от опита на най-добрите в тези сфери и прилагайки новите знания, постепенно нявлязохме в този необятен свят и започнахме да осъществяваме нашите идеи.

008 atelier

Всичко това ни дава увереност и възможност да посрещнем изискванията на нашите клиенти по отношение на дизайна и изработката на бижутата.

009 atelier

В заключение е редно да споменем, че НЕ предлагаме на клиенти следните услуги: изкупуване на камъни и благородни метали, рафиниране на благородни метали, обработка и шлифоване на камъни, продажба само на камъни, експертиза за идентичност и/или оценка на скъпоценни камъни, изработка на бижута с камъни и/или метал на клиента, корекции и ремонт на бижута, които не са закупени от нас.

010 atelier

По всички останали въпроси сме на Ваше разположение!

19 октомври 2021 г.