backgr

Сряда, 24 Април, 2024
ЗА НАС (И нашето начинание)

ЗА НАС

РАЯ (Шефката)

ИВЕНЧЕВ (всичко останало)

Raya_SHEFKATA Ivenchev

или Радка Генова - любителка на скъпоценни камъни и бижута (То коя ли жена не е?)

магистър по история, който Ви посреща в магазина

или Иван Енчев - дето уйдисва на Шефката (То кой ли мъж не уйдисва на своята Шефка?)

машинен инженер, дето не се уморява ами само се поти (понякога и той Ви посреща в магазина)

ЗА НАШЕТО НАЧИНАНИЕ


Начинанието, наречено ИВЕНЧЕВ & РАЯ – УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ е следствие от много случайности, които започват с нашата обща “страст” към скъпоценните камъни и красивото в най-общия смисъл.

В основата бяха служебните пътувания на Ивенчев и подаръците, които той носеше на Рая (основно бижута със скъпоценни камъни).

После дойде разочарованието от факта, че беше много трудно (почти невъзможно) да доокомплектоваме новоподарените обеци с пръстенче или с гривна или с висулка (или някоя друга такава комбинация) от бижутерските магазини в Североизточна България.

При пътуване в Далечния изток през 2007 година, Ивенчев случайно попадна на едно от най-големите тържища в света за обработени скъпоценни камъни и купи за подарък на Рая (освен другите работи) и тези камъни.

С помощта на нашите приятели Таня и Свежан от Арт Студио "КРЕА", се получи това.

Катализатор на цялостната идеята бе Добромир Добрев, приятел на Ивенчев от ученическите години, който по-късно при един разговор запита в прав текст: “Вие защо не започнете да търгувате с такава бижутерия?”

Останалото е много желание, надежди, труд, средства и пр. за осъществяването на мотото: "Наш’те камъни по Ваш’та глава" ;8<))


В момента разполагаме с малко магазинче (действащо от 14 февруари 2008) в град Шумен, наречено "ИВЕНЧЕВ & РАЯ - УНИКАТНА БИЖУТЕРИЯ",

в което предлагаме за продан бижута със скъпоценни камъни. Бижутата са изработени от нас, като перлите и камъните, които вграждаме, внасяме сами от различни краища на света.

Предлаганите от нас бижута се изработват в гр. Шумен в единични бройки или в много ограничени серии, тъй като на практика няма два еднакви камъка (да знаете колко е лесно да се подберат два приблизително еднакви камъка за обеци), а отделните партиди камъни които внасяме са достатъчно малки, за да изключат масовостта на нашата бижутерия. Изработват се и разнообразни бижута по желание/модел на клиента с наши камъни и метал по негово желание.

ЗА ТОЗИ САЙТ

За краткото време, в което предлагаме бижутерия с естествени камъни, перли, седеф и корал се сблъскахме с един голям проблем: повечето скъпоценни камъни не са познати на доста български жени (а също така и на много мъже – имаме клиенти и от този пол), или ако са им познати поне като име, то тогава не са познати на външен вид. Също така, предлаганата на български език (доста оскъдна) литература продължава да страда от един основен проблем – илюстрациите и снимките в тях (за съжаление по правило) са с много лошо качество. Предлаганите снимки в други подобни сайтове на български език също не са с качество, което (според нас) може да представи в най-добра светлина (играта на думи е преднамерена) красотата и магията на скъпоценните камъни.

Водени от убеждението, че просветителската дейност ще подпомогне търговската страна на начинанието,  направихме този сайт с две (хайде три) основни цели:

  • Да представим (доколкото можем) информация за различните скъпоценни камъни и ювелирни материали, както и за различните аспекти на бижутерията като част от по-голямата сфера на модата (толкова с просвещението);

  • Да популяризираме (разбирайте да рекламираме) нашите накити и бижута, без да натрапваме особено нашите разбирания за естетика (това си е чиста пропаганда);

  • Да споделим удоволствието от обмяна на информация и обсъждане на темите, които ни вълнуват, със сродни нам души.

Благодарим на всички!

Рая и Ивенчев